Frisören klippte till kund – nu frias han

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Efter att kunden klagat på klippningen klippte frisören till ännu en gång. Det slutade med att kunden bröt näsan. Nu frias han av tingsrätten från misshandeln.

Det var förra sommaren som upprinnelsen till bråket började när en man klagade på sin frisör till en kompis.

Vännen till den nyklippte mannen kände frisören som då ringde sin kund och påtalade att han kände sig baktalad – men att saken ändå var utagerad. Enligt mannen ska frisören ändå några dagar senare ha hotat honom vid flera tillfällen.

När de några dagar senare sprang på varandra på stan slutade mötet med att mannen fick ta emot både slag och sparkar av frisören. Offret slogs medvetslös och bröt näsan.

Frisören har stått åtalad misstänkt för grov misshandel, men nu står det klart att tingsrätten friar honom. Mannen har erkänt att han riktat en spark mot den misshandlade, men att han blivit provocerad och att det var i nödvärn.

Tingsrätten menar att det inte finns tillräckligt med bevis för att frisören inte försvarat sig, och att det ofta är svårt att fastslå exakt vad som skett i olika delar av ett slagsmål. I det här fallet har inte heller någon av de båda inblandade lämnat sådana uppgifter att det går att avgöra.