Hitta ut återvänder med nya platser

Karlskrona Artikeln publicerades
Leif Ingemarsson, projektledare för Hitta ut i Karlskrona, hoppas att många ska delta i friskvårdsprojektet även i år.
Foto: Staffan Lindbom
Leif Ingemarsson, projektledare för Hitta ut i Karlskrona, hoppas att många ska delta i friskvårdsprojektet även i år.

Den 1 maj drar andra omgången av Hitta ut i gång. Nu inkluderar friskvårdsprojektet flera nya områden, bland annat Rödeby.

I år sträcker sig Hitta ut-kartan från Trossö och bort mot Knösö, Rosenholm och Rödeby tätort och norrut mot Dackestugan. Kartan delas ut till alla den 18 400 hushåll som ligger i området. Nytt för den här gången är att arrangörerna ska sätta ut reflexer på några av kontrollstationerna för att det ska vara möjligt att leta upp dem i mörkret.

Det går att delta i friskvårdsprojektet både genom att följa kartan och digitalt i en smarttelefon. Likt förra året börjar projektet med 100 kontrollstationer. Sedan släpps ytterligare 50 stycken efter hand. I telefonen får du dem automatiskt men på kartan är de inte med. Följer du den får du i stället skriva ut nya kartor för de nya kontrollstationerna.

– Jag hoppas att det ska gå bra. Det var en succé förra året, berättar Leif Ingemarsson, från Karlskrona SOK som är projektledare för Hitta ut i Karlskrona.

Genom att registrera kontrollstationer är deltagarna med i ett lotteri. Varje kontrollstation är en lott.

Hitta ut är ett friskvårdsprojekt som finns runt om i Sverige, bland annat Karlskrona, Ronneby och Karlshamn. Du letar kontrollstationer med hjälp av en karta eller din smarttelefon, får motion och upptäcker nya platser.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.