Nyheter

I dag startar rättegången mot de misstänkta ”knarkkrögarna”

Blekinge Artikeln publicerades
I samband med polisens förundersökning har flera beslag gjorts. Bland annat av färdigt amfetamin och skyddsutrustning som använts vid tillverkningen av narkotika.
Foto: Polisen
I samband med polisens förundersökning har flera beslag gjorts. Bland annat av färdigt amfetamin och skyddsutrustning som använts vid tillverkningen av narkotika.

I dag inleds rättegången mot de två krögarna från Blekinge som misstänks ha tillverkat hundratals kilo amfetamin i ett restaurangkök i länet.

Rättegången förväntas hålla på i 19 dagar.

De båda männen är misstänkta för fler fall av grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott.

Misstankarna avser dels framställning av synnerligen stora mängder amfetaminsulfat i restaurangköket i Blekinge, som sedan ska ha distribuerat och sålts vidare i bland annat Stockholmsområdet, Uppsala med omnejd och Norrbotten, dels framställning och försäljning av ecstasytabletter, samt hantering av stora mängder cannabis och annan narkotika.

Bägge Blekingekrögarna nekar till brott.

Rättegången mot de två krögarna inleds vid Uppsala tingsrätt i dag och de omfattande förhandlingarna beräknas omfatta 19 rättegångsdagar.

Avslut är satt till den 14 juni.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.