Helikopter söker efter försvunnen man

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Vid klockan 11.10 syntes polishelikoptern söka av området intill Nättraby kyrka.
Foto: Mattias Mattisson
Vid klockan 11.10 syntes polishelikoptern söka av området intill Nättraby kyrka.

Strax innan klockan 11 under tisdagen började en helikopter från Malmö-polisen att söka efter den man i 50-årsåldern som försvann i lördags kväll i samband med en KHK-match.

Nu går polisen in på tredje dagen av sökandet efter mannen som spårlöst försvann i samband med KHK–Björklöven i lördags.

Hittills har man förgäves letat efter mannen. Både Missing People och polisen har satts in i sökningarna där flera hundra frivilliga har engagerat sig i flera dagar. 300 personer deltog i måndagens sökinsats.

Vid 11-tiden på tisdagen meddelade Missing People att de var på väg till Nättraby Goifs klubbstuga för samling, men någon ny tid för sökinsats är ännu inte satt.

– Vi ska nu summera och tänka framåt, säger Christer Ågren, operativ ledare på Missing People Blekinge, till Sydöstran.

Vid 9-tiden på tisdagsmorgonen lämnade en polishelikopter Malmö och på förmiddagen var den på plats i Blekinge och Karlskrona. Vid klockan 10.45 syntes polishelikoptern i skyn kring Nättraby, där man under några dagar gått skallgångskedjor, utöver ett större område i Rosenholm vid NKT Arena.

Vid 11.10 sökte helikoptern av området i närheten av Nättraby kyrka och längs med ån.

– Helikoptern är understödd av en polispatrull på marken, om man skulle se något speciellt. Man söker i området mellan Nättraby och Karlskrona, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

– Man har jobbat med att kolla av markområden och vattendrag samt sökt i kustbandet, säger Robert Loeffel.

Just nu håller polisen på att följa upp de spår och tips man får in – men i nuläget har man inga riktigt heta spår att gå på, enligt Loeffel.

– Vi har inte gjort några avgörande fynd i nuläget. Vi kollar alla tips efterhand. Vi är i den situationen att vi nu ska bestämma oss för var vi ska sätta in nästa sökinsats. Det har gått många dagar sedan mannen försvann, säger Robert Loeffel.

Kustbevakningen har också varit involverad i sökandet efter den försvunne mannen. De har bistått med en så kallad däcksbåt, med vilken man har sökt med i Nättrabyån under tisdagen.

– Det stämmer att vi har personal som deltar i sökandet. Vi har tilldelat resurser till polisen, som de styr över, säger Tomas Molldén, vakthavande befäl på Kustbevakningen.

Polishelikoptern över Nättraby under tisdagsförmiddagen.
Foto: Mattias Mattisson
Polishelikoptern över Nättraby under tisdagsförmiddagen.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.