Stort pådrag i ny sökinsats

Karlskrona Artikeln publicerades
Missing People genomför en ny skallgång under tisdagen.
Foto: Mattias Mattisson
Missing People genomför en ny skallgång under tisdagen.

Missing People har kallat till ny skallgång efter den man som försvann i samband med en KHK-match i lördags. Under tisdagseftermiddagen söker man i ett nytt område.

Dessutom deltar Kustbevakningen med en gummibåt i Nättrabyån samt personal från F17.

– Vi genomför en ny skallgång, som drar igång klockan 15.00. Men det är också okej att komma tidigare. Samlingsplatsen kommer att vara densamma som under måndagen – Nättraby Goifs klubbstuga, säger Christer Ågren, operativ ledare för Missing People Blekinge, till Sydöstran på eftermiddagen.

Missing People söker under tisdagen i ett annat område än där man sökt senast.

– Vi kommer att söka i området mot Rosenholm, mellan Nättraby och NKT Arena. Vi har inte sökt klart i det området än.

För närvarande är man färdiga med området kring Nättraby.

– Polisen söker där med helikopter och vi vill inte vara i vägen för dem, säger Christer Ågren.

Missing People söker bland annat igenom området mellan Skärva by och E22 under eftermiddagen.

Personal från F17 hjälper också till i dagens sökande, på frivillig basis. De har koncentrerat sig på området längs cykelbanan mellan Nättraby och Rosenholm.

Kustbevakningen har också varit involverad i sökandet efter den försvunne mannen. De har bistått med en gummibåt, med vilken man har sökt i Nättrabyån sedan lunchtid på tisdagen.

– Det stämmer att vi har personal som deltar i sökandet. Vi har tilldelat resurser till polisen, som de styr över, säger Tomas Molldén, vakthavande befäl på Kustbevakningen.

Polisen uppmanar boende i Nättraby att söker igenom uthus, lekstugor, altaner och andra tomma utrymmen i jakt på den försvunne mannen, och larma om man gör några fynd.

Kustbevakningen bidrar också med hjälp och söker med båt i Nättrabyån.
Foto: Mattias Mattisson
Kustbevakningen bidrar också med hjälp och söker med båt i Nättrabyån.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.