Kända konditoriet i konkurs

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Claudio Bresciani / TT

På tisdagen kom beskedet att det anrika konditoriet försatts i konkurs vid Blekinge tingsrätt. Ett 20-tal anställda berörs.

Företaget Gylles konditori AB i Karlskrona har försatts i konkurs vid Blekinge tingsrätt. Orsaken är att företaget inte rätteligen kan betala sina skulder i den takt de förfaller och att företaget därmed är på obestånd.

Bolaget sysselsätter i dag ett 20-tal anställda.

Under en längre tid har bolaget drabbats av en sjunkande försäljningsvolym.

Advokat Erik M Gabrielsson som är konkursförvaltare säger till Sydöstran att det handlar om skatteskulder och leverantörsskulder.

På tisdagseftermiddagen ska konkursförvaltaren ha ett möte med personalen.

– Bouppteckningen ska vara klar om åtta veckor. Butiken kommer att stänga i eftermiddag och öppna i morgon igen. Personalen kommer att få lön via den statliga lönegarantin, säger han.

Ägaren Christer Ahlberg berättar att han aldrig varit med om att försätta ett företag i konkurs som går bra.

– Det handlar om gamla skulder. För mig är Gylles en institution som ska finnas kvar i Karlskrona, säger Christer Ahlberg.

Konditoriet har funnits sedan 1862. Det grundades av konditorimästaren Abraham Gottfrid Elter Gylles, men då hette det Nya Konditoriet. Först 84 år senare fick det namnet Gylles efter dåvarande ägaren Karl Lennart Gyllvander.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.