Karlskrona ”snor” Ronnebys grantaktik

Karlskrona Artikeln publicerades

Under onsdagsmorgonen började ett högflygande juljobb på Stortorget i Karlskrona – med hjälp av Ronnebys ”granexperter” Sara och Glenn.

Årets gran visar sig komma från Buggamåla, är 13 meter hög och skänkt av Therese och Magnus Göransson. Nu ska ljusslingor, röda kulor med lampor i och en toppstjärna upp för att skapa skön stämning på torget.

– I år får vi hjälp av Sara Svensson och Glenn Magnusson från Ronneby hur man kan göra det på ett mycket bättre och snyggare sätt. Vi har tjuvkikat på Ronnebys gran i några år, där har vi mycket att lära, säger Ann-Heléne Sigsäter vid Karlskrona kommun.

Just de röda kulorna tror hon stenhårt på.

– Vi kommer inte klä granen löpande upp och ner som innan, utan mer runt om och ut på grenarna. Det kommer att bli maffigt med röda kulor med lampor i, säger hon.

Foto: Mattias Nilsson
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.