Flera larm om bränder på söndagskvällen

Karlskrona Artikeln publicerades

Efter söndagens flera larm om gräsbränder fortsätter det även under kvällen trilla in larm om bränder runt om i länet. Det har bland annat brunnit i en papperskorg och i en personbil.

Vid klockan 19.40 kom ett larm om en bilbrand på Ronnebygatan i Karlshamn. Enligt räddningstjänsten ska det ha brunnit i motorutrymmet på bilen som stod parkerad nära en byggnad. Efter en stund kunde branden släckas och bilen fick bärgas från platsen. Elden ska inte ha spridit sig och inga personskador ska ha uppstått, enligt räddningstjänsten Västra Blekinge.

Vid klockan 21.20 larmades räddningstjänsten till Stärkelsevägen i Lyckeby. Där ska det brinna med öppna lågor i en papperskorg. Personer på plats kunde släcka branden själva. Det är oklart hur branden startat.

Vid klockan 21.32 kom ett larm om lastpallar som brinner på Cirkusplatsen i Risatorp i Ronneby. Räddningstjänst ryckte ut till platsen och kunde snabbt släcka branden. Vittnen ska ha sett några personer springa från platsen vid tidpunkten då branden startade.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.