Brand: Flishög brinner intill väg

Karlskrona Artikeln publicerades

En flishög brinner intill på vägen mellan Allsjömåla och Björsmåla i närheten av Kättismåla. Det var klockan 17.44 på söndagen som det inkom ett larm till SOS. Sedan dess har det pågått ett intensivt släckningsarbete.

– Vi är fortfarande kvar med tre tankbilar, vi kommer nog få hålla på fram till morgonkvisten, uppgav Conny Jensen, insatsledare hos räddningstjänsten i Östra Blekinge vid 01-tiden på måndagen.

Rishögen är ungefär 10x35 meter stor och tre meter hög, belägen vid ett kalhygge. Spridningsrisken bedömdes som minimal under natten. Vad som har orsakat branden är i nuläget oklart.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.