Meteorologen: Då slår ovädret till

Blekinge Artikeln publicerades
Regnoväder på väg in mot Blekinge.
Foto: Mattias Mattisson
Regnoväder på väg in mot Blekinge.

Ett nytt oväder är på väg in över Blekinge.

Enligt SMHI är det risk för stora regnmängder i hela Blekinge på lördagskvällen. Ovädret drar in söderifrån. Det kan komma kraftiga åskskurar, skyfallsliknande regn samt förekomma kraftiga vindbyar.

De stora regnmängderna kan medföra översvämningar i källare och dagvattensystem. Även vägar kan svämma över, skriver SMHI på sin hemsida.

– Vid midnatt ser ovädret ut att bli som värst i Blekinge. Främst längs kusten kan det komma fem centimeter regn, säger Stina Karlsson, meteorolog, vid vädertjänstföretaget Foreca till Sydöstran och tillägger

– På söndag eftermiddag och kväll ser det ut att bli fint väder, säger Karlsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.