Nytt storbråk i centrala Ronneby

Ronneby Artikeln publicerades
Flera polispatruller kallades till Kungsgatan i Ronneby vid 14.30-tiden på onsdagen efter att två grupperingar börjat bråka och slåss inne på Galleria Diamanten.
Foto:Emma Gunler
Flera polispatruller kallades till Kungsgatan i Ronneby vid 14.30-tiden på onsdagen efter att två grupperingar börjat bråka och slåss inne på Galleria Diamanten.

Polis larmades nu vid 14.20-tiden till torget där två olika gäng återigen har hamnat i ett större bråk med varandra.

En man frihetsberövades misstänkt för misshandel, men släpptes efter förhör. Tre personer har avvisats från Ronneby.

Det skreks och hotades, och ska även ha förekommit visst handgemäng enligt Polisens ledningscentral. När Sydöstran kom till platsen höll polis på att visitera, identifiera och höra flera män som tryckts upp mot en vägg vid Kungsgatan.

Enligt vad Sydöstran erfar rör det sig om två grupperingar som hamnat i bråk vid entrén till gallerian Diamanten. När polis kom till platsen ska gängen ha skingrats och försvunnit åt olika håll.

– Vi har frihetsberövat en person misstänkt för misshandel. Sedan har vi kontrollerat ett antal individer och avlägsnat vissa personer för att avstyra en eventuell fortsättning, säger kommunpolis Caroline Gyberg till Sydöstran.

Denne person släpptes sedan men är fortfarande misstänkt.

Under kvällen höjer polisen dessutom närvaron i centrala Ronneby.

– Inriktningen är ökad polisiär närvaro och stor synlighet, vilket det även har varit tidigare, men det känns ännu mer aktuellt nu.

Har dagens storbråk någon koppling till det som hände på torget under tisdagen?

– Det är svårt att svara på just nu. Det får utredningen visa.

Det var vid 17.30-tiden under tisdagen som polis larmades till torget efter uppgifter om att uppemot 25 personer var inblandade i ett slagsmål.

Någon, eller några, ska också ha varit beväpnande med någon form av tillhyggen Enligt uppgift ska en person ha hoppat och sparkat på en annan person som låg på marken.

Men när polisen väl kom till platsen var bråket över. De personer som höll sig kvar i närheten av torget ville inget berätta. Inga heller någon skadad person påträffades. Däremot hittades någon slags träpåk som togs i beslag.

Nu är ett antal okända gärningsmän misstänkta för grov misshandel. Men enligt kommissarie Janice Persbring kompliceras polisens utredningsarbete eftersom det varken finns misstänka eller målsägare.

– Just nu kommer vi inte vidare i ärendet, vi har helt enkelt inget att gå på. Vi behöver att någon hör av sig och berättar vad som har hänt, säger hon till Sydöstran.