Övernattande bilfantaster först in på Biltema

Karlskrona Artikeln publicerades

Klockan 9.00 i torsdags slog Biltema upp portarna. Vissa verkade ha väntat länge på att bildelsjätten skulle anlända till Karlskrona. Sydöstran pratade med tiotalet killar som var först på plats med råge.
– Vi sov här i natt på parkeringen, berättar Axel Olausson som kommit tillsammans med en karavan av a-traktorer.

Axel och hans kompisar hade kört till Biltema ett halvt dygn före öppnandet. Han från Saltö, andra från Fridlevstad och olika delar av kommunen.
– Jag har väntat hela mitt liv på att Biltema ska komma hit, säger Viktor Hammarin.


Markus Anehäll höll med och visste att han skulle hitta det han var ute efter i butiken.
– Jag är ute efter fina originalgrejer. Jag har en fin original Volvo 240 som övningskörningsbil.


Oturligt nog valde de att sova i sina guldgripar under en aprilnatt då frosten kröp in i kupéerna. Butikschefen Johan Andersson var överväldigad av intresset och bjöd därför grabbarna på en välförtjänt frukost.
– Helt otroligt kul. När jag kom i morse (läs torsdags morse) var det första jag fick se några riktiga Biltema-entusiaster.


Från halvnio-tiden och framåt började kön växa sig från ett 20-tal till det dubbla.
Johan Andersson berättar att kunderna kom i strid ström under hela dagen och uppskattade att det skulle landa på 4 000-5?000 besökare när dagen var till ända.
– Det har varit ett konstant flöde. Som mest var det vid öppningen och runt klockan 13 när vi hade flyguppvisning med en Spitfire från andra världskriget som vi äger. Då var det riktigt hajpat, jag höftar att det stod 200, kanske 300 personer på utsidan och tittade på. Fantastiskt kul att se.