Rudvi Fritid storsatsar med ny husbilshall

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Viktor och Peter Rudvi är glada att deras kunder nu kan titta på husbilar och husvagnar i en stor ny hall på Intagsvägen.
Foto: Johanna Spogardh
Viktor och Peter Rudvi är glada att deras kunder nu kan titta på husbilar och husvagnar i en stor ny hall på Intagsvägen.

Med en stor fest invigdes i helgen Rudvi Fritids nya hall för husvagnar och husbilar. 25 miljoner kronor har man satsat för att kunna ha alla fordon under tak.

Peter Rudvi är en välkänd företagare och bilhandlare i Karlskrona. Det var när han själv och sonen Viktor Rudvi båda funderade på att köpa husbil för snart två år sedan som tanken föddes på att själva börja sälja husvagnar och husbilar.

Efter några samtal stod det klart att de skulle bli återförsäljare av märkena Kabe och Adria och man började så smått försäljningen med några enstaka fordon. Det gick bra redan från start och förra hösten köpte man lokaler på Intagsvägen i Backabo.

För ett år sedan startades också företaget Rudvi Fritid AB och i somras påbörjade man arbetet med att bygga ut de 1 000 kvadratmeter stora lokalerna med ytterligare 1 300 kvadratmeter.

– Vi började arbetet precis efter byggsemestern så det har gått snabbt att få det färdigt, säger Viktor Rudvi och berättar att man ville undvika att ha fordonen stående utomhus en vinter till.

– Det är underbart nu när kunderna kan gå här inne och titta, säger Peter Rudvi.

Närmaste försäljare av husvagnar och husbilar ligger tio mil bort och det verkar som att Rudvi Fritid nu fyller ett tomrum i östra Blekinge. Redan har försäljningen gått så bra att man har lika stor omsättning som bilförsäljningen.

I de stora lokalerna har man nu förutom bilhall även gjort kontor och en butik. Dessutom hyr ett par andra företag, en städfirma och ett fotvårdsföretag, in sig och det är eventuellt fler på gång.

Under fredagskvällen hade man bjudit in 400 gäster och dukat upp långbord i hallen för att fira den nya satsningen och under lördagen och söndagen återkom många för att titta på vagnarna och bilarna. Med anledning av premiären hade man också lånat in en Kabe 880 Tower, en mycket speciell husvagn som bara finns i ett enda exemplar. Det är extra lyxig vagn i två våningar. För att få in den i hallen var man tvungen att montera ner en markis.