Sjukhuspersonal rasar över p–avgift

Karlskrona Artikeln publicerades
Personal är kritiska mot de nya p-avgifterna.
Personal är kritiska mot de nya p-avgifterna.

Landstinget Blekinge har fördubblat parkeringsavgiften för personal och besökare.

Landstingspolitiker har nu fått över 500 namnunderskrifter från personal som rasar mot beslutet.

”Beslutet är väldigt ogenomtänkt”, skriver landstingspersonal i en namninsamling.

Politikerna i landstingsstyrelsen har fått över 500 namnunderskrifter skickade till sig från anställda på sjukhusen i Karlskrona och Karlshamn.

De är kritiska till de nya parkeringsavgifterna och menar att systemet är orättvist – eftersom personal i Karlskrona erbjuds gratisparkering – men inte de som jobbar i Karlshamn.

”Att erbjuda gratisparkering till personalen i Karlskrona – men inte till personalen i Karlshamn är fruktansvärt orättvist. Att göra skillnad på var man bor i länet är inte ok”, skriver de i namninsamlingen till politikerna.

Det var i september som landstingsstyrelsen beslutade att höja parkeringsavgifterna från fem till tio kronor per timme på Blekingesjukhuset parkeringar i Karlskrona och i Karlshamn.

För personalen är höjningen från en till två kronor i timmen.

I Karlskrona har personalen möjlighet att parkera gratis.

Orsaken till höjningen är att tillgången på parkeringsplatser försämrats vid sjukhusområdena och därför hoppas landstinget att fler ska ta bussen.

”Att detta problem ska drabba de som inte har något alternativ, det vill säga inte kan åka kollektivt – det är fel”, står det i namninsamlingen.