Skatteskuld hos redan avvecklat bolag

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Mattias Mattisson

Wesam Barberare i Karlskrona har skulder till Skatteverket på 160 000 kronor vilket gör att Blekinge tingsrätt försatt företaget i konkurs.

Men – nuvarande verksamhet påverkas inte då det handlar om ett redan avvecklat bolag.

– Vi har öppet som vanligt, hälsar ägaren Wesam Darwish.

Skatteverket lämnade i början av oktober in en ansökan till Blekinge tingsrätt om att försätta företaget i konkurs. Detta på grund av skulder till Skatteverket på 159 851 kronor.

När kronofogden gjorde en utredning över frisörsalongens tillgångar i september i år gjorde man bedömningen att det saknades tillgångar i företaget för att betala skulderna.

Under torsdagen försattes företaget i konkurs av Blekinge tingsrätt.

Men enligt ägaren Wesam Darwish handlar det om ett gammalt kommanditbolag som bildades när han öppnade salongen 2016.

Numera drivs verksamheten av ett aktiebolag under namnet Darwish AB i Karlskrona.

– Skatteskulderna är i ett gammalt bolag som jag startade när jag öppnade, jag ville rätta till det och betala men tingsrätten ville inte vänta, säger han till Sydöstran.

– Men vi har öppet som vanligt, vi jobbar på och allt är som det ska!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.