Nyheter

Sydöstran i dag för fem år sedan: Stulna lyxbilar smugglas ut från Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades

 

Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Ligor utnyttjade länets stora hamnar.

Sydöstrans huvudnyhet för fem år sedan, den 24 april 2014, var att utländska ligor utnyttjade hamnarna i Karlskrona och Karlshamn till att smuggla ut stulna lyxbilar från Sverige.

– Vi har visserligen inte lyckats ta någon på bar gärning nere i just Blekinge ännu, men vi vet av våra underrättelser att de använt sig också av de vägarna, sade före detta polisen Pär Norström som var handläggare på Larmtjänst.

En annan stor nyhet denna dag var att dåvarande utbildningsministern Jan Björklund (L) besökte klass 2 A på Spandeltorpsskolan och pratade med eleverna om vikten av att läsa böcker.

Varför är det bra att läsa? undrade ministern och fick många intressanta svar:

– Om man blir brevbärare måste man kunna läsa adresserna.

– När man gömmer ägg på påsk och ska gissa gåtor blir man bättre på det om man läser bra.

– När man blir vuxen och kanske får räkningar är det bra att kunna läsa.

Vill du också ha tillgång till Sydöstrans tidningsarkiv?

Då ska du logga in och bli plusläsare. Mer information hittar du här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.