TV: Hunden Selmas skräcknyår

Björkeryd Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

Filmen där hunden Selma darrar helt panikslagen upprör på sociala medier.

Sabina McDowell berättar i dagens Sydöstran att hon nu tröttnat på skräckslagna hundar på nyårsnatten – nu startar hon en hemsida för alla som vill kämpa för ett förbud mot fyrverkerier.

Här är filmen som många har reagerat på sedan hon lade ut den på sin Facebook-sida. Klippet har under tisdagsmorgonen setts över 1 500 gånger där Sabina skriver: ”Tack alla ni som väljer att skjuta raketer till nyår! Det här lilla paketet är mitt nya år.” Klippet är dessutom filmat på nyårsafton vid 17-tiden, alltså långt innan det började smälla av raketer vid tolvslaget.

Hela nyårsaftonen gick åt till att trösta och lugna en panikslagen darrande hund. Nu startar Sabina McDowell, Björkeryd, en hemsida för alla som vill kämpa för ett förbud mot fyrverkerier.

– Jag och en god vän samlar in material för att kunna få ett förbud mot raketer i Sverige. Vi kommer arbeta med detta under 2017. Syftet med hemsidan är att samla in namnunderskrifter och sprida information. Genom att människor delar med sig av sina erfarenheter så inser kanske fler hur starkt djur reagerar på fyrverkerierna. Förhoppningsvis kan vi få fler att själva avstå från nyårsraketer, säger Sabina McDowell.