Ännu ingen gripen – man rånades på sin bil

Karlskrona Artikeln publicerades

En man i 55-årsåldern skulle sätta sig i sin bil och köra iväg – då dök en okänd person fram med ett tillhygge och tvingade till sig mannens bil.

Vid 09-tiden under tisdagen har polisen ännu ingen gripen för brottet som rubriceras som grovt rån.

– Vi försöker just nu få fram tips, det har använts någon form av tillhygge men det blev inga fysiska skador, säger Mikael Hesselberg vid Karlskronapolisen under tisdagsmorgonen.

Dramat utspelade sig vid 20.30-tiden under måndagskvällen en bit utanför centrala Karlskrona.

En man i 55-årsåldern skulle köra iväg med sin bil på Valhallavägen i Bergåsa när en okänd man dök upp och under hot tvingade honom att överlämna bilen.

Under natten har man spanat efter den aktuella bilen utan framgång och enligt polisens ledningscentral i Malmö är den fortfarande efterlyst.

– Vad som händer nu är att vi har skickat ut en beskrivning på bilen till våra patruller om den skulle dyka upp, sa Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral till Sydöstran under natten till tisdag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.