Belysningsarbete skapar bekymmer i rusningstrafiken

Karlskrona Artikeln publicerades
Avstängd väg vid Rosenholm.
Foto: Mattias Mattisson
Avstängd väg vid Rosenholm.

Ett belysningsarbete vid infarten mot Karlskrona ställer till det för morgonpendlarna på E22:an.

Ett pågående arbete med att sätta upp belysning vid gång- och cykelbanan nedanför Rosenholmsområdet skapar störningar i rusningstrafiken under främst morgonen.

Avspärrningarna på vägen in mot centrala Karlskrona och Trossö, en avfart är stängd, gör att trafikanter måste välja en en annan väg.

Belysningsarbetet för att göra gång- och cykelbanan säkrare pågår mellan den 20 maj och 17 juni – detta gör att det är något besvärligt att ta sig fram.

För bilister rekommenderar Trafikverket att istället köra via väg 64 ”Karlskrona Öst” - för gående och cyklister kan man tillfälligt ta sig fram på avfart 63.

Under onsdagsmorgonen var det till exempel långa köer på väg mot Karlskrona, Sydöstrans reporter satt till exempel fast i en halvtimme innan bussen kunde nå avfarten vid NKT Arena vid Rosenholm.

Det är trafiken på E 22 mellan Nättraby och den första av de två avfarterna mot Karlskrona som påverkas mest av vägarbetet.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.