Stor utomhusfest till Karlskrona

KARLSKRONA Artikeln publicerades
F2D har en årligen återkommande utomhusfestival på stranden i Åhus utanför Kristianstad.
Foto:MNO Photo
F2D har en årligen återkommande utomhusfestival på stranden i Åhus utanför Kristianstad.

Den 13 maj bussas folk till Karlskrona för premiären av en ny vårfestival vid BTH. Denna gång välkomnas inte bara studenter utan också allmänheten.

Bakom festivalen, som fått namnet Majpartaj, står den ideella föreningen F2D (Forced 2 Dance) som bygger upp musikevenemang runtom i Sverige.

En av de engagerade är Karlskronafödda 23-åriga Anna Hultgren som i dag studerar i Malmö. Hon berättar också att flera andra i föreningen är studenter på Blekinge Tekniska Högskola som man har ett samarbete med.

– Därför känns det naturligt att vi kör i Karlskrona där det också behövs det lilla extra, säger hon.

Anna Hultgren berättar att föreningens största fokus musikmässigt är så kallad hard dance music.

– Jag brukar själv åka på festivaler utomlands där det är jättestort. I stället för att det bara är en scen med publik framför blir det en helhetsupplevelse. Det är jättekul faktiskt. Om vi hade haft något sådant här i Karlskrona när jag var 18 år hade det varit perfekt.

Hon säger att intresset för den här typen av utomhusfestival också verkar finnas bland andra. I höstas arrangerade man ett liknande evenemang på en gräsyta vid BTH, Campusfestivalen, och dit kom runt 500 personer.

Denna gång är det möjligt för inte bara studenter utan också allmänheten att köpa biljetter.

Temat är lågstadietiden och det kommer att märkas i den egendesignade scenen och musiken som spelas med bland annat 90-talsklassiker. Regionala dj:s som till exempel MXL från Karlshamn och Robin Fredsson från Kalmar gästar.

– Det ska vara en festival för alla, säger Anna Hultgren.

Bussresor kommer att köras bland annat från Göteborg och Malmö.

Mer information finns att hitta på www.majpartaj.se.