Vykort ska skapa hemlängtan till Karlskrona

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Foto: Matilda Ohlsson

I veckan kommer 2 600 personer som har flyttat från Karlskrona att få ett vykort i brevlådan. På vykortet finns en hälsning från Karlskrona som saknar dem.

På sin hemsida skriver Karlskrona kommun om vykortsutskicket som är en del av ett projekt som kommunen står bakom, med syfte att få fler att se möjligheterna med att flytta hem till Karlskrona.

Vykortet kommer att skickas till 2 600 personer som har flyttat från Karlskrona och som i dag bor på en annan ort i Sverige.

I samband med projektet har det också tagits fram en tävling där personer som har flyttat från Karlskrona, men som planerar att besöka staden i sommar, har möjlighet att vinna ett festivalpass till Karlskrona skärgårdsfest.

Där kommer kommunen att finnas på plats tillsammans med representanter från näringslivet för att svara på frågor från både Karlskronabor och besökare om hur det är att bo, leva och verka i Karlskrona.

Vykortsidyllen Brändaholm i Karlskrona.
Foto: Mattias Mattisson
Vykortsidyllen Brändaholm i Karlskrona.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.