Nyheter

Berusad krogägare på nöjesställe polisanmäld

Karlskrona Artikeln publicerades
Tillkallad polis beslöt stänga nöjesstället i förtid.
Foto: Stina Stjernkvist
Tillkallad polis beslöt stänga nöjesstället i förtid.

Turbulensen på ett nöjesetablissemang i Karlskrona i fredags natt har nu också lett till flera polisanmälningar. Två anställda uppger att de ofredats, och kränkts – och en av ägarna har rapporterats för brott mot alkohollagen.

Polisen och kommunens alkoholhandläggare hade i eftermiddags ett möte med den utpekade ägaren för att försöka räta ut alla frågetecken kring fredagsnattens dramatik – då ordningsvakter och polis gemensamt alltså tog beslutet att stänga stället i förtid, en timme före stängningsdags.

Detta, enligt den rapport som skrivits, sedan ägaren, själv berusad och på eget bevåg, öppnat en vinkyl, och serverat redan höggradigt berusade gäster mer alkohol.

När två anställda protesterade, och försökte hindra honom, blev de utskällda inför öppen ridå.

De båda kände sig kränkta, och förnedrade, och sade omedelbart upp sig.

Efter det ska också ordningsvakterna beslutat sig för att avbryta sitt uppdrag – och eftersom det inte får bedrivas någon verksamhet i lokalerna utan vakter beslöt personal och en tillkallad polispatrull att slå igen för kvällen, en timme före stängningsdags.

Och i eftermiddags träffade alltså kommunens alkoholhandläggare och representanter från polisen den utpekade ägaren.

Generellt ser man mycket allvarligt på att en krögare som fått förtroende att servera alkohol själv uppträder berusad på utskänkningsplatsen.

De gäster som uppgavs ha serverats alkohol hade även de anknytningar till etablissemanget i fråga, enligt rapporten. De var höggradigt berusade och nekades därför komma in, av ordningsvakterna. De ringde då efter ägaren, som strax därpå själv kom och släppte in dem, till vakternas ohöljda förvåning – och sedan alltså också serverade dem mer alkohol.

– Vi har fått anmärkningar mot det här stället förr, men inte i närtid, uppgav alkoholhandläggaren Lennart Nilsson för Sydöstran i går.

Gårdagens möte får nu utvisa vad konsekvenserna blir den här gången. I ofredandedelen kommer alla berörda att så småningom förhöras av polis.

- Men jag är trygg, säger krogägaren till Sydöstran.

– Först nu har jag fått del av rapporten, och kan då också avfärda stora delar av den som lögn och förtal. Och det har jag inte bara vittnen på, utan också tre-fyra övervakningskameror här.

– Visst, jag var på krogen, och berusad, men som gäst. Och jag var högljudd och dum, och så beter sig inte en chef. Men att jag skulle så att säga trätt i tjänst, låst upp en kyl och serverat berusade alkohol stämmer absolut inte, och det visar också kamerorna.

Krogägaren tillbakavisar också uppgiften om att sju anställda skulle sagt upp sig med anledning av tumultet. – Två av dem som nu säger att de sade upp sig i fredags sade upp sig redan i julhelgen.

– Jag tror alla kort kommer upp på bordet vad det lider, och jag oroas inte över utskänkningstillståndet. Vi kör nu också på som vanligt.

Kommunens alkoholhandläggare vill vänta med en kommentar.