Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

De skapar Blekinges största fotoprojekt

Wretmarks foto i Karlskrona och Blekinge museum startar ett projekt där de ska dokumentera en ögonblicksbild av livet i Blekinge år 2018.
De söker nu människor som vill fotograferas och svara på frågor om bland annat sina framtidsdrömmar.
Blekinge • Publicerad 22 maj 2018
Ola Åkeborn på Wretmarks foto står bakom projektet tillsammans med Blekinge museum.
Ola Åkeborn på Wretmarks foto står bakom projektet tillsammans med Blekinge museum.Foto: Mattias Mattisson

Syftet med projektet är att skapa en dokumentation av hur livet i Blekinge var 2018. Detta genom att fotografera och låta människor svara på frågor om vad som är viktigt just nu och vad Blekinge betyder för dem. Människorna ska även svara på frågor om vilka framtidsdrömmar de har.

– Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och skapa framtidens historia och vill berätta för kommande generationer hur vi lever nu och vad vi tänker om platsen där vi bor och är, säger arrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

Enda kravet för att delta i projektet är att du har fyllt 18 år. Det är inte bara blekingebor som får delta utan även turister som befinner sig i Blekinge kan vara med.

Projektet drar igång den 28 maj och varar ända till augusti.

Bilderna som tas arkiveras på Blekinge museum och finns även tillgängliga på webbsidan skapahistoria.se. Därifrån kan personen som har fotograferats ladda ner sin bild och använda den som man vill. Bilderna ska publiceras löpande.

Arrangörerna vill dessutom gärna att fler fotografer i Blekinge ska ansluta sig till det de kallar Blekinges största fotoprojekt.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons