Nyheter

”Ett politiskt styre som havererat”

Blekinge Artikeln publicerades
Socialdemokraternas regionråd Christina Mattisson.
Foto: Mattias Mattisson
Socialdemokraternas regionråd Christina Mattisson.

– Det vi nu ser är ett politiskt styre som havererat. Hela situationen är bisarr och får förödande konsekvenser, säger Christina Mattisson (S), regionråd och partiets gruppledare i Region Blekinge.

Christina Mattisson (S) är skarpt kritisk till Alliansens agerande när man under måndagsförmiddagen meddelar att man tvingar bort hälso- och sjukhusdirektören Lars Almroth från sitt uppdrag – med omedelbar verkan.

– Det vi ser nu är ett haveri för hela det politiska ledarskapet i det moderatledda minoritetsstyret och en stor oförmåga att se till både sjukvårdens och regionens bästa, säger Mattisson i ett pressutskick.

Hon ifrågasätter starkt Alliansens beslut att sparka Almroth från sitt uppdrag som sjukhuschef utan att ha överläggningar med de övriga politiska partierna i Region Blekinge.

– Vi socialdemokrater har ett fortsatt fullt förtroende för hälso- och sjukvårdsdirektör Lars Almroth och vill att han fortsätter. Vi är övertygade om att han har de ledaregenskaper som behövs i det omställningsarbete som Blekinges sjukvård är mitt uppe i, säger Christina Mattisson vidare.

Mattisson kräver nu att även Emma Stjernlöf (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, ska ge svar på frågor efter dagens besked.

– Det är en helt bisarr situation just nu. Vi vet heller inte hur många miljoner kronor allianspartiernas utköp av Lars Almroth kommer att kosta.

– Samtliga politiker i minoritetsstyret måste nu ställas till svars för vad deras agerande leder till, säger Christina Mattisson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.