Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

”Ett politiskt styre som havererat”

– Det vi nu ser är ett politiskt styre som havererat. Hela situationen är bisarr och får förödande konsekvenser, säger Christina Mattisson (S), regionråd och partiets gruppledare i Region Blekinge.
Blekinge • Publicerad 20 maj 2019
Socialdemokraternas regionråd Christina Mattisson.
Socialdemokraternas regionråd Christina Mattisson.Foto: Mattias Mattisson

Christina Mattisson (S) är skarpt kritisk till Alliansens agerande när man under måndagsförmiddagen meddelar att man tvingar bort hälso- och sjukhusdirektören Lars Almroth från sitt uppdrag – med omedelbar verkan.

– Det vi ser nu är ett haveri för hela det politiska ledarskapet i det moderatledda minoritetsstyret och en stor oförmåga att se till både sjukvårdens och regionens bästa, säger Mattisson i ett pressutskick.

Annons

Hon ifrågasätter starkt Alliansens beslut att sparka Almroth från sitt uppdrag som sjukhuschef utan att ha överläggningar med de övriga politiska partierna i Region Blekinge.

– Vi socialdemokrater har ett fortsatt fullt förtroende för hälso- och sjukvårdsdirektör Lars Almroth och vill att han fortsätter. Vi är övertygade om att han har de ledaregenskaper som behövs i det omställningsarbete som Blekinges sjukvård är mitt uppe i, säger Christina Mattisson vidare.

Mattisson kräver nu att även Emma Stjernlöf (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, ska ge svar på frågor efter dagens besked.

– Det är en helt bisarr situation just nu. Vi vet heller inte hur många miljoner kronor allianspartiernas utköp av Lars Almroth kommer att kosta.

– Samtliga politiker i minoritetsstyret måste nu ställas till svars för vad deras agerande leder till, säger Christina Mattisson.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons