Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Falska poliser lurar av gamla stora summor

Enligt polisen ökar bedrägerierna mot äldre.
Det senaste metoden som myndigheten märkt av i södra Sverige är att falska poliser ringer hem till gamla människor och ljuga om att anhöriga blivit skjutna.
Blekinge • Publicerad 16 november 2019

– Bedrägerier mot åldringar pågår konstant och är verkligen accelererande för närvarande, säger Robert Loeffel, presstalesperson för Polisen region syd, till Smålandsposten.

Bedragarna hittar hela tiden nya sätt att lura sina offer.

Annons

– Nu senast har de varit så fula att de ringer och säger att en dotter eller en annan nära anhörig blivit skjuten. Och det gör man för att chocka, säger Robert Loeffel.

De falska poliserna kan också påstå att människor riskerar inbrott och att deras guldföremål kan stjälas. Och att det bästa är att förvara värdesakerna hos polisen.

– De får åldringarna att stoppa bankkort, kod och smycken i en påse och sedan lämna detta till en person utanför bostaden. Eller lägga påsen på en bänk så att någon kan hämta den.

– Bedragarna har kommit över hundratusentals kronor på det här sättet. Det är oerhört integritetskränkande mot de här gamla människorna, säger Robert Loeffel.

Johan SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons