Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.

Skåne

En man som suttit anhållen misstänkt för mord på en person som hittats död i Kävlingeån har släppts, rapporterar Sydsvenskan.

Mannen hittades livlös i Kävlinge i tisdags eftermiddag. En man i 50-årsåldern, som befunnit sig på platsen, anhölls senare som skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden. Åklagaren Magnus Johansson säger sedan han släppts till tidningen att misstanken "nog" kommer att bli avskriven "inom kort".

Enligt åklagaren ska utredningen slutföras ”inom en inte alltför avlägsen framtid”, vilket enligt Sydsvenskan antyder att det inte bedöms ligga något brott bakom mannens död. (TT)

 

Sverige

Tre personer fick föras till sjukhus för kontroll efter en brand i en trevåningsfastighet i Västerås.

Räddningstjänsten fick larmet vid 23-tiden, och skickade personal från fem stationer för att bekämpa branden. Totalt sett brann det i en lägenhet och ytterligare minst två lägenheter har rökskadats, enligt polisen.

De tre personerna som fördes till sjukhus för kontroll hade andats in rök i den brandhärjade lägenheten.

Ett 30-tal personer evakuerades ur huset av säkerhetsskäl.

Orsaken till branden är inte känd och en förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts. Lägenheten är avspärrad för en teknisk undersökning. (TT)

 

Världen

Fem människor har omkommit och fyra har skadats i en anlagd brand på ett motell i de centrala delarna av Sydkoreas huvudstad Seoul.

En 53-årig man som misstänks ha anlagt branden har gripits, enligt polisen.

Mannen nekades ett rum på motellet för att han ansågs för berusad, säger vittnen. Han köpte då tio liter bensin som han hällde ut på bottenvåningen och tände på. Motellets grannar försökte släcka branden men lyckades inte få den under kontroll. (TT)

En jury i Kanada har friat tre järnvägsanställda från ansvar för tågolyckan i Quebec 2013 då 47 personer omkom.

Beslutet togs efter en nära fyra månader lång rättegång och en juryöverläggning som pågått i över nio dagar.

Det förarlösa godståget rullade in i den lilla staden Lac-Megantic och exploderade. En av de åtalade misstänktes för att inte ha lagt i bromsen ordentligt. Orsaken till kraschen var bristande säkerhetsrutiner, enligt myndigheterna. (TT)