Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Bilbrand i Bjärnum.

Skåne

Strax före midnatt mot måndagen kom larm om en bilbrand vid Algatan i centrala Bjärnum.

Räddningstjänst och polis skickades till platsen där en parkerad bil brann. Bilen var helt övertänd och släcktes av räddningstjänsten. Det är okänt vem som är ägare till bilen, polisen har inte kunnat identifiera den.

Polisen uppger att en bil till också fick skador. Man har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand, men har ingen misstänkt person.

Sverige

Ett flerfamiljshus fick utrymmas efter att en brand totalförstört en lägenhet i Gävle i natt. Polisen misstänker att branden startat efter att en person rökt en cigarett.

– En anmälan har upprättats om allmänfarlig vårdslöshet i samband med branden. Inget gripande har skett, säger Josefine Malmberg, polisbefäl region Mitt.

Omkring tio personer fick utrymmas från byggnaden i samband med branden. Alla ska dock ha klarat sig från skador. (TT)

En explosion skedde under tidig morgon i ett trapphus i Majorna i Göteborg, enligt polisen i region Väst. Två personer sågs springa från platsen.

Något detonerade utanför en dörr i trapphuset på sjätte våningen. Ingen är gripen efter händelsen, som utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Vad som har smällt är oklart.

Ingen skadades, men fem lägenheter utrymdes. (TT)

Världen

Under den stora EM-banketten i Berlin fick Armand Duplantis ta emot sin guldmedalj.

Strax efter klockan ett på natten hade EM-deltagarna samlats i en mässhall i Berlin för en avslutningsfest. Då fick Duplantis, flankerad av ryssen Timur Morgunov och fransmannen Renaud Lavillenie, ta emot publikens jubel – och sin medalj.

– Det blir så mycket mer verkligt. Jag får se 6,05 ingraverat och jag får vara här och sjunga nationalsången med lagkompisarna. Det är speciellt, säger Duplantis till Aftonbladet.

18-åringen passade på att showa och kastade sedan ut sin bukett i publiken. (TT)

Nord- och Sydkorea håller samtal på hög nivå, tänkta att bädda för ett tredje toppmöte, inom en månad.

På måndagen träffades företrädare från Seoul och Pyongyang på den norra sidan stilleståndslinjen i Panmunjom. Om de kommer överens om fortsättningen kan Nordkoreas diktator Kim Jong-Un ta emot Sydkoreas president Moon Jae-In i Pyongyang om bara några veckor, rapporterar sydkoreanska medier.

Kim och Moon höll två möten vid gränsen i april och maj. (TT)

Ett tiotal patienter har omkommit sedan brand utbrutit på en hospice-avdelning på ett sjukhus i Taiwan, uppger myndigheter.

Hittills räknar man till minst nio döda, medan ungefär 15 personer skadats.

Premiärminister William Lai rapporteras personligen ha engagerat sig i släckningen, som nu ska vara avklarad.

Hur eldsvådan startade och varför den blev så allvarlig utreds. (TT)