Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kroppsbyggare hotas till livet

– Jag gjorde misstaget att synas en tid med 29-åringen. Nu målas jag ut i sociala medier som ”livvakten”, och både jag och min familj har flera gånger hotats till livet. Trots att vi själva lurats på miljonbelopp.
Karlskrona • Publicerad 18 december 2017
29-åringen umgicks under en period med kroppsbyggare – som han dock inte drog sig för att dra in i sitt projekt.
29-åringen umgicks under en period med kroppsbyggare – som han dock inte drog sig för att dra in i sitt projekt.Foto: Andres Kudacki

Den 29-årige affärsmannen har tyckt om att omge sig med kroppsbyggare; en av dem till och med internationellt känd – och två av dem figurerar också i anmälningarna kring olaga hot och övergrepp i rättssak. De ska ha suttit med som ”hulkar” vid olika ”kundmöten”, och med sin blotta närvaro försökt skrämma anmälare till att antingen lugna sig med sina ekonomiska krav, eller dra tillbaka sina polisanmälningar.

De två har också kopplats till innehav av illegala dopningspreparat.

Annons

Sydöstran har pratat med två av de andra kroppsbyggarna i turbulensen kring 29-åringen. Båda uppger sig vara offer för hans övertalningsförmåga, och också ha dåligt samvete för att de fått vänner, och andra kroppsbyggare, att satsa miljoner på hans ”affärside”.

En av dem, en 26-åring för Skåne, har emellertid också fått läsa i sociala medier att det är han som åkt runt och hotat folk, att han är en av de båda ”livvakterna”. – Och det gör mig så oerhört ledsen, samtidigt som det också drabbat min familj. Vi har flera gånger hotats till livet, och så har även mina föräldrar. Men jag är själv ett offer, min sambo och jag satsade 2 miljoner, och jag skulle självklart aldrig, i något samanhang, ställt upp som 29-åringens handgångne man.

– Dessutom jobbar jag m o t dopning i sporten, och alla dess anklagelser har gjort det så mycket svårare för mig. Jag är dessutom personlig tränare.

– Jag umgicks en tid med 29-åringen, syntes ute med honom. Det har fått folk att dra helt fel slutsatser. Vi är många kroppsbyggare i den här soppan, men jag vågar påstå att vi nästan alla är offer.

Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons