Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lämnar SEB och blir bank-vd hos konkurrent

Lars Olsson lämnar som kontorschef för SEB i Karlshamn/Ronneby – nu tar han över som bank-vd för Sparbanken Eken med 70 medarbetare i Kronobergs, Kalmar län och Blekinge.
Blekinge • Publicerad 26 mars 2019

SEB:s Lars Olsson tillträder den 1 september efter avgående vd:n Leif Fransson som går i pension.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Sparbanken Eken har ett genuint intresse för kunderna och verkar både med ett lokalt fokus och ett personligt engagemang. Det ska bli spännande att utveckla banken vidare tillsammans med alla duktiga medarbetare, säger Lars Olsson i ett pressmeddelande.

Annons

54-årige Olsson har en lång karriär bakom sig inom bank- och försäkringsbranschen, med bland annat 12 år som kontorschef hos SEB-kontoren i Karlshamn och Ronneby.

För sportintresserade blekingar kanske namnet också klingar bekant då Lars Olsson har en bakgrund som professionell handbollsspelare i både Sverige, Tyskland och Spanien.

– Det är med glädje jag hälsar Lars välkommen till Sparbanken Eken. Med Lars får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap som kan fortsätta leda och vidareutveckla banken i takt med omvärldens utveckling, säger Anders Engqvist, styrelseordförande Sparbanken Eken.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons