Nyheter

Lämnar SEB och blir bank-vd hos konkurrent

Blekinge Artikeln publicerades

Lars Olsson lämnar som kontorschef för SEB i Karlshamn/Ronneby – nu tar han över som bank-vd för Sparbanken Eken med 70 medarbetare i Kronobergs, Kalmar län och Blekinge.

SEB:s Lars Olsson tillträder den 1 september efter avgående vd:n Leif Fransson som går i pension.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Sparbanken Eken har ett genuint intresse för kunderna och verkar både med ett lokalt fokus och ett personligt engagemang. Det ska bli spännande att utveckla banken vidare tillsammans med alla duktiga medarbetare, säger Lars Olsson i ett pressmeddelande.

54-årige Olsson har en lång karriär bakom sig inom bank- och försäkringsbranschen, med bland annat 12 år som kontorschef hos SEB-kontoren i Karlshamn och Ronneby.

För sportintresserade blekingar kanske namnet också klingar bekant då Lars Olsson har en bakgrund som professionell handbollsspelare i både Sverige, Tyskland och Spanien.

– Det är med glädje jag hälsar Lars välkommen till Sparbanken Eken. Med Lars får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap som kan fortsätta leda och vidareutveckla banken i takt med omvärldens utveckling, säger Anders Engqvist, styrelseordförande Sparbanken Eken.

fakta

• Sparbanken Eken är en fristående och lokal sparbank med idag 26 000 kunder samt 70 medarbetare fördelade på kontor i Ryd, Delary, Grimslöv, Åryd, Älmeboda och Långasjö.

• Banken ägs av sex lokala stiftelser – och bankens verksamhetsområde som innefattar Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Källa: Sparbanken Eken.

Visa mer...

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.