Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Anders Nilsson: Lyckad start för premiumappen

Mottagandet av vår premium-app MinSydöstran har varit över förväntan. Den är just nu den elfte mest nedladdade nyhetsappen i landet.
Anders NilssonSkicka e-post
Blekinge • Publicerad 28 april 2018
Anders Nilsson
Detta är en personligt skriven text i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Mattias Mattisson

Det är verkligen roligt att kunna presentera nya sätt att ta till sig Sydöstrans innehåll för er läsare. Vi har jobbat länge med planeringen av en ny app som kan laddas ner i mobiltelefon eller surfplatta.

I torsdags var det äntligen dags för lanseringen av MinSydöstran. Förutom att ta del av de nyheter som toppar vår sajt kan man som användare skapa ett eget nyhetsflöde baserat på intressen, geografi eller genom att följa en viss skribent.

Annons

Den som bara vill ta del av nyheter med anknytning till exempelvis Bräkne-Hoby eller Fridlevstad kan göra det. Den som är intresserad av handboll eller musik kan markera det i fliken Mina val.

Vi ger också ut en kvällsutgåva varje dag som innehåller redaktionens val av dagens nyheter och reportage.

Under torsdagen var MinSydöstran den elfte mest nedladdade nyhetsappen i landet. Det är en riktigt bra början. Men vi hoppas kunna klättra högre upp på listan. Förhoppningen är att alla prenumeranter med mobil eller surfplatta ska ladda ner vår premiumapp. Det är gjort på ett ögonblick. En fördel är att innehållet i appen laddas ner betydligt snabbare än på vår sajt.

Även icke prenumeranter kan testa appen i en månad, genom att skapa ett digitalt konto. På appens hemsida min.sydostran.se finns mer information.

När nu lanseringen av appen är klar börjar vi planera för andra projekt under året. Ett spännande sådant är att försöka få till ett samarbete med lokalkorrespondenter ute i länet. Det fungerar lite som forna tiders radskrivare, som rapporterar om händelser vi inte själva har tid eller möjlighet att bevaka. Det kan ske i samarbete med föreningar eller med privatpersoner. Lokalkorrespondenterna skriver med hjälp av handledning från redaktionen. Vi återkommer med mer information framöver. Håll utkik om ni är intresserade av att medverka.

Ett annat inslag som är på gång är Minibladet. Det handlar om lättlästa nyheter riktade till barn som ska finnas både på vår sajt och i print. Det blir både lokala och riksnyheter. Förutom att syftet är att få barn intresserade av att läsa tidningen får barn också möjlighet att gå i reporterskola och bli minireportrar. Återkommer även kring Minibladet när vi har kommit längre i planeringen – troligtvis efter valet.

Med önskan om en god helg!

Annons
Annons
Annons
Annons