Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man kastade sten – polis sköt varningsskott

Karlskrona • Publicerad 1 oktober 2019
Foto: Fredrik Sandberg/TT

En polispatrull avlossade varningsskott i samband med ett ingripande mot en man i Karlskrona, sent på måndagskvällen. Mannen i fråga ska ha kastat sten mot polispatrullen.

Händelsen ska ha inletts strax innan kl 23. Enligt polisen ska mannen ha krossat fönster på polisstation i Karlskrona med sten, för att därefter lämna platsen till fots.

Annons

Ett vittne ska dock ha följt efter mannen på avstånd och på så vis anträffade en polispatrull anträffade mannen på plats utomhus längs Sunnavägen. På platsen ska mannen ha kastat sten mot polismännen.

– Polisen har skjutit varningsskott efter att ha blivit angripna av mannen, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i region Syd, till Sydöstrans och BLT:s nattredaktion.

Därefter ska mannen ha begett sig in i ett bostadshus.

– Det är en pågående insats, säger Lundqvist, strax innan midnatt.

Flera polispatruller, insatsstyrkan och en förhandlare kallades in till platsen. Vid 01.30-tiden på tisdagen kunde mannen gripas under relativt lugna omständigheter, uppger Kvällsposten.

Mannen greps och anhölls senare under natten, misstänkt för försök till grov misshandel och skadegörelse.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons