Nyheter

MQ byter namn – och tar in Myrorna i nytt koncept

Blekinge Artikeln publicerades
En skylt som snart försvinner.
Foto: Bertil Ericson/TT
En skylt som snart försvinner.

Ett krisande MQ byter byta namn och koncept – vilket påverkar de tre butikerna i Blekinge framöver.

När E-handeln tar över har många klädkedjor i Sverige bekymmer med lönsamheten – bland annat förlusttyngda MQ som med sina 119 butiker runt om i landet, vara tre i Blekinge, nu byter både namn och koncept.

Marqet blir det nya namnet när man plockar ner MQ-skylten som suttit uppe sedan 1988.

Nu är tanken att man ska släppa in externa aktörer i butikerna, enligt Di.se ska bland annat Myrorna in och för länets del kommer butikerna att göras om under nästa år.

Men redan i dag öppnade man upp den första Marqet-butiken på Drottninggatan i Stockholm.

– Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv.

– Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt, säger Ingvar Larsson, VD för Marqet, i ett pressmeddelande.

Under de kommande veckorna öppnar Marqet även på Fredsgatan i Göteborg samt på Emporia i

Malmö. Under 2020 förnyas resterande av MQ:s butiker i landet.

Ingvar Larsson, VD för Marqet, före detta MQ.
Foto: Pressbild
Ingvar Larsson, VD för Marqet, före detta MQ.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.