Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen i södra Sverige växer

Polisens region syd, där Blekinge ingår, kommer att bli cirka 250 medarbetare fler under 2019. Ökningen består av såväl poliser som civilanställda.
Blekinge • Publicerad 21 augusti 2019
Polisen i södra Sverige växer med 250 medarbetare under 2019.
Polisen i södra Sverige växer med 250 medarbetare under 2019.Foto: Johan Nilsson/TT

I början av året var 4 735 personer tillsvidareanställda i polisen region syd, som omfattar Blekinge, Kalmar län, Kronoberg och Skåne. I juli hade siffran ökat med knappt 100 personer till totalt 4 831 medarbetare.

Under första halvåret har 11 poliser återanställts och i juni började 123 nya polisassistenter sin anställning. Dessutom har civila medarbetare anställts inom bland annat utredningsverksamheten.

Annons

Sydöstran har tidigare rapporterat att polisen anställer nya utredare för att jobba med det ökade antalet anmälda bedrägeribrott, samt nya medarbetare som ska jobba med brott mot särskilt utsatta brottsoffer.

I dagsläget pågår rekryteringen av 62 utredare, analytiker och administratörer som det är tänkt ska komma på plats innan årets slut. I november börjar ytterligare 110 nya polisassistenter jobba i regionen.

– Den prognos vi gjorde i början av året ligger fast. Vi är inne i en tillväxtfas och det ökade tillskottet av resurser både i form av nyutbildade poliser och civila medarbetare är både angeläget och välkommet, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef.

Enligt beräkningar kommer antalet medarbetare i region syd vara strax under 5 000 vid slutet av året. Tillväxten fortsätter under 2020.

Joel PeterssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons