Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen varnar: Stöldräd utanför ridskolor

Det sköljer en våg av inbrott i bilar utanför ridskolor och samlingslokaler i östra Blekinge just nu – och polisen manar till försiktighet.
Karlskrona • Publicerad 14 december 2017
Tjuvar söker sig just nu till ridskolor för att vittja parkerade bilar på värdesaker.
Tjuvar söker sig just nu till ridskolor för att vittja parkerade bilar på värdesaker.Foto: Gunnel Persson

– Mönstret är klassiskt. Tjuven vet att den som parkerar sin bil utanför olika publika lokaler eller anläggningar är borta en stund, och att det dessutom finns en chans att något värdefullt lämnats kvar, säger Per-Johan Ljungberg på polisen i Karlskrona till Sydöstran.

– De här räderna kommer och går; senast drabbades parkerade bilar utanför kyrkogårdar särskilt. Just nu handlar det till synes om bilar utanför ridklubbar, såväl i Lyckeby som i Ronneby. En snabb titt in i bilen visar att det ligger en väska eller plånbok kvar, och så krossas rutan lite snabbt och diskret, och tjuven tar för sig.

Annons

– Därför är det viktigt att inte lämna någonting värdefullt kvar i bilen. I varje fall inte så att det syns utifrån.

– Om det är kringresande ligor eller lokala förmågor vet vi inte riktigt eftersom det är ytterst sällan vi får tag i någon skyldig.

Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons