Nyheter

Tusentals nya studenter klara för BTH

Blekinge Artikeln publicerades
BTH biblioteket
Foto: Mattias Mattisson
BTH biblioteket

8 761 personer sökte en utbildning vid BTH inför höstens terminsstart. Nu är det klart hur många av dem som erbjuds en utbildningsplats.

Under torsdagen kom beskedet som många blivande studenter nervöst gått och väntat på, antagningsbeskedet.

I april sökte 8 761 personer ett utbildningsprogram eller en kurs på BTH med start till höstterminen. Det är något fler än tidigare, antalet som väljer BTH i första hand ökade med en procent jämfört med förra året.

Nu när den första antagningsomgången är klar står det klar att 2 435 studenter erbjuds en utbildningsplats vid BTH. Även det en ökning mot förra året, med tre procent. Då antogs 2 374 studenter.

– Det är glädjande att vi kan välkomna så många och till och med fler nya studenter till denna höst. Vi har ett ganska högt tryck på utbildningsplatserna vilket innebär att vi tvingas säga nej till många studenter. Studenter står på kö och vill börja plugga hos oss, säger rektor Anders Hederstierna i ett pressuttalande.

Till BTH:s nya civilingenjörsprogram i marin teknik sökte totalt 107 studenter. Till den femåriga utbildningen har nu 26 studenter antagits.