Hösten lägger sig bara mörkare och mörkare över Växjö i SHL-hockeyn. Desto muntrare är det i Malmö.
De formstarka gästerna tog säsongens första bortaseger i och med 4–1-vinsten.
Ishockey • Publicerad 3 oktober 2019
Sam Hallam, pressad tränare i Växjö.
Sam Hallam, pressad tränare i Växjö.Foto: Mikael Fritzon/TT

Malmö tog ett fast grepp över de tre poängen redan i den första perioden och då mer specifikt i den 16:e minuten.

Carl-Johan Lerby slängde i väg en puck vid blå linjen och pucken träffade backen Daniel Rahimi och styrdes in bakom Viktor Fasth. Rahimi och Fasth tittade på varandra och utväxlade blickar som i ord kan översättas till något i stil med "vad hände där?"

– Kan vara ett av de märkligaste mål jag gjort, Jag ville bara få ned pucken i sarghörnet för att sätta press på dem, säger Lerby till C More.

– Jag blev lite skymd, såg inte pucken och hann inte undan. Det är sånt som händer i hockey, säger Rahimi till C More

Värre skulle det bli för Växjö.

Jonas Engström visades ut för en tripping 25 sekunder senare och det tog Malmö ungefär lika kort tid att utnyttja det överläget.

För andra gången i den 16:e minuten fick Fasth raka ut en puck ur kassen. Skillnaden den här gången var att en Malmöspelare (Frederik Storm) var sist på pucken när han vinklade in en backhandsdragning.

En något oväntad avslutning på en period som länge dominerades av ett Växjö som satte Malmös defensiv och Oscar Alsenfelt i arbete.

– Vi startar bra men får inte dit pucken, säger Rahimi.

Richard Gynge reducerade för Växjö i slutperioden men i jakten på en kvittering och förlängning slog Niklas Arell in 1–3 in tom kasse med drygt en minut kvar att spela. Ytterligare en puck hamnade i en bur utan Viktor Fasth när Carl-Johan Lerby avrundade matchen som han inledde den.