Leksand håller liv i Oskarshamns mardrömssvit

Oskarshamns mardrömssvit håller i sig.
I jumbomötet med Leksand kom klubbens elfte raka förlust på bortais.
Dalalaget vann med 3–1 och tar därmed en blytung trepoängare i SHL:s bottenstrid.
Ishockey • Publicerad 5 december 2019
Daniel Gunnarsson stod för en delikatess när han spelade fram till 2–1-målet mot Oskarshamn. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Leksand och Oskarshamn stod inför kvällens drabbning båda på 20 insamlade poäng och de båda nykomlingarna var i och med det sämst i hela SHL.

Således var det viktiga pinnar på spel i Tegera arena – där det blåvita hemmalaget relativ komfortabelt kunde dra det längsta strået.

Och därmed hålla liv i Oskarshamns hemska svit med elva raka nederlag på bortais.

Första SHL-målet

Matchen var drygt fyra minuter gammal när Philip Samuelsson visade vägen med sitt första SHL-mål. Leksandsbacken tryckte i väg ett slagskott som hittade nätet efter att pucken gått mellan benen på målvakten Tex Williamsson.

– Skönt att få bort den där (målnollan). Sen brukar det kunna släppa lite. Jag är back och spelar stabilt men det är alltid skönt att kunna bidra framåt, sade Samuelsson i den första periodpausen till C More.

Även i den andra perioden skulle Samuelsson få nätkänning – men i fel bur.

Detta när Markus Modigs avslutade ett fint powerplay för Oskarshamn genom att dunka pucken via Samuelssons ben och in i mål till 1–1.

Strax före periodens slut var dock ledningen åter i Leksands ägo. Daniel Gunnarsson stod för vad som kan ha varit matchens prestation när han med en lång svepande passning från egen zon friställde lagkamraten Martin Karlsson – som inte gjorde något misstag och sköt in 2–1.

Andra raka Leksandsvinsten

– Vi får tidigt ögonkontakt och jag ser att han vill gå emellan backarna. Det var en ganska enkel passning att lägga. Han visar sig bra, sade framspelaren Gunnarsson till C More.

Leksand hann även med att göra 3–1 före den andra periodvilan genom Linus Persson – och när Fredrik Forsberg lade in 4–1 i tom kasse, efter att Oskarshamn tagit ut sig målvakt med nästan fem minuter kvar att spela, var saken klar.

Totalt har Oskarshamn bara tagit en vinst på 13 bortamatcher.

Leksand däremot kan ha en positiv trend på gång efter att nu ha tagit två raka vinster. Trots segern mot Oskarshamn är laget dock kvar under strecket, en poäng bakom Linköping.