Lehner hjälte trots tre insläppta svenskmål

Två mål av William Nylander och ett av Andreas Johnson hjälpte inte Toronto – med 53 räddningar av Robin Lehner tog Chicago hem NHL-mötet med 5–4.
Ishockey • Publicerad 11 november 2019
William Nylander gör första målet på Robin Lehner. Men Lehners Chicago vann matchen.Foto: Jim Young/AP/TT

Hemmalagets seger verkade nästan klar efter första perioden, då Chicago satte fyra puckar medan Toronto bara fick in Nylanders sjätte mål för säsongen.

Men efter en mållös andra period fick kanadensarna ny fart, med mål av först Nylander och John Tavares och sedan Andreas Johnson, i tredje. Däremellan satte dock Brandon Saad Chicagos femte, så närmare än uddamålet kom Maple Leafs aldrig.

Chicagos målvakt Robin Lehner höjs till skyarna efter 53 räddade skott, varav nästan hälften i tredje perioden.

– Det var en hård match, säger han efteråt, uppenbarligen utmattad, rapporterar nhl.com.

Nylanders andra mål vände så när matchen, som Lehner ser det.

– De fick det målet, 4–2, och får då självklart nytt liv. De har några av världens bästa spelare, det laget.

Han vill inte ta åt sig hela äran för segern.

– Killarna blockerade skott, vi slet ont allihop, det var en lagseger.

William Nylander kan ju inte vara nöjd, trots sina två mål, särskilt som brodern Alexander Nylander spelar i Chicago.

– Självklart är det speciellt att spela här, jag har varit här mycket som barn och att spela mot sin bror är alltid speciellt, säger William Nylander.

– Så synd att vi inte kunde vara vassast i kväll.