Extra tillskott - då betalar kommunen av på skulder

Olofström Artikeln publicerades

För första gången på flera år kan Olofströms kommun betala av på skuldberget.
Olofströms Kraft ska lösa en revers på 8 miljoner kronor, pengar som föreslås användas till en delbetalning på kommunens skuld till Olofströmshus.

Olofströms kommun har idag en skuld till Olofströmshus på lite drygt 21 miljoner kronor och nu föreslår ekonomichef Karl Andrae att de inkommande ekonomiska medlen ska användas till att delbetala den skulden.
– Det finns inga nära förestående beräknade likviditetsbehov, därför tycker jag att det är bäst att använda pengarna till det, skulden ska ju ändå betalas någon gång.
Kommunstyrelsen verkar vara av samma uppfattning och kommer att föreslå kommunfullmäktige att klubba igenom beslutet på nästa sammanträde.
När ekonomichefen pratar om att pengarna inte behövs för investeringar så har han inte räknat in kommande byggbehov av äldreboende.
– Det handlar om helt andra summor när vi kommer till den dagen. Just nu ser det bra ut i kommunkassan och jag tycker att om man får in extra inkomster ska de användas till att betala av gamla skulder. Det är min uppfattning, säger ekonomichefen.