Nu blir Jämshögs önskemål verklighet

Jämshög Artikeln publicerades
Daniel Ottosson, teknisk samordnare för den offentliga miljön i Olofströms kommun.
Foto: Lena Karlsson
Daniel Ottosson, teknisk samordnare för den offentliga miljön i Olofströms kommun.

Invånarna i Jämshög har fått tycka till om sin offentliga miljö. I september börjar utvecklingsarbetet. Orten ska bland annat få julbelysning, ett promenadstråk och nya lekredskap.

Som underlag för ett förnyelse- och utvecklingsarbete bjöds invånarna i Olofström in till ett medborgarforum. De har fått tycka till om kommunens grönområden, lekplatser och utomhusmiljöer.

I september förverkligas flera av önskemålen.

– Vi har beställt hem grejer och vi ska göra det här under hösten är tanken, säger Daniel Ottosson, teknisk samordnare för den offentliga miljön i Olofström.

Första delen har redan påbörjats genom att en intressefråga har ställts till föreningar om att städa i ån. Det har varit ett önskemål hos Jämshögsborna och det är planerat till september.

– Det har regnat mycket så vi får se hur vattenståndet är. Om det har fyllts på kan det vara svårt att komma till, säger han.

Ett promenadstråk längs ån mde bänkar ska också skapas under hösten. En lekplats i norra Jämshög ska dessutom utökas med två nya lekredskap innan slutet av året. Lekredskapen är en karusell och en vippgunga.

– Det är inga stora grejer. Det handlar om en mindre närlekplats och det ska öka attraktionskraften, säger Ottosson.

Jämshög ska även få julbelysning. Mellan Ica och bort mot Venezia pizzeria, kök och pub och vidare ska det sättas upp dekorationer på fem lyktstolpar. De ska rama in Bygatan.

Det fanns också planer på ett utegym. De har dock lagts på is.

– Vi hade tänkt ha ett gymredskap som är en träkub som vi även har köpt till Halens och Kyrkhults elljusspår men den finns inte längre att få tag på. Vi vill ha enkla kroppsövningar som kan göras med ett redskap. Vi får titta efter något liknande, säger han.

Önskemålet handlade om antingen ett utegym eller någon lekmöjlighet. Kanske blir det nu en lekmöjlighet i stället.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.