Tomtpriser skapar politisk oenighet

OLOFSTRÖM Artikeln publicerades
Patrik Krupa är inte nöjd med att de styrande har satt samma pris för de 19 tomterna på övre Strandplan trots att de inte är lika stora.
Foto:Gunnel Persson
Patrik Krupa är inte nöjd med att de styrande har satt samma pris för de 19 tomterna på övre Strandplan trots att de inte är lika stora.

Prissättningen av de nya tomterna vid Strandplan har skapat irritation, främst hos moderaterna.

– Det är ju en fullsändigt obegriplig prissättning, säger moderatledaren Patrik Krupa

Det har sedan länge varit klart att kommunen öppnat för en försäljning av 19 tomter i området kring övre Strandplan.

Priset på dessa bestämdes på det senaste mötet med kommunstyrelsen. Eller för att vara helt korrekt, det föreslogs ett pris som sedan skulle klubbas i fullmäktige. I praktiken är det dock ingen skillnad.

250 000 kronor för en tomt med sjöutsikt.

– Det är inte många som kan köpa en tomt med det läget för det priset, sade kommunstyrelsens ordförande Sara Rudolfsson (S).

Priset är detsamma för alla tomter oavsett storlek och det är det som rört upp känslorna hos moderaterna.

– Det måste finnas ett kvadratmeterpris annars är det ju orättvist, sade Patrik Krupa på det senaste fullmäktigesammanträdet.

Sara Rudolfsson försvarade prissättningen med att det handlar om ett attraktivt läge och några kvadratmeter hit eller dit inte spelar någon roll.

– Det finns inget som säger att man måste ha olika pris.

Men moderatledaren hade svårt att förstå det argumentet. Flera gånger poängterade han det orättvisa i modellen, dock utan resultat.