Utredning klar efter knivdådet i Olofström

Olofström Artikeln publicerades
Utredningen kring tragedin när en 13-årig pojke knivdödades av en kamrat har nu släppts av polis och åklagare. 4 bilder
Foto:Gunnel Persson
Utredningen kring tragedin när en 13-årig pojke knivdödades av en kamrat har nu släppts av polis och åklagare.

Polisens utredning av knivdådet i Olofström där en 13-årig pojke knivskars till döds är nu klar. Pojkens jämnårige skolkamrat är skyldig till brottet.

Det var på eftermiddagen den 9 mars som en 13-årig pojke knivdödades utanför Brocenter i Olofström av en jämnårig skolkamrat. Den knivskurne pojken fördes akut i ambulans till sjukhuset i Kristianstad, men hans liv gick inte att rädda.

Den andra pojken greps misstänkt för mord alternativt dråp. Han omhändertogs sedan av socialtjänsten på grund av sin låga ålder.

Utredningen om mordet i Olofström är nu klar meddelar polisen. Utredningen har genomförts enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare eftersom den misstänkta personen är under 15 år.

– En omfattande utredning har genomförts och visar att händelseförloppet är klarlagt. Av utredningen framgår att en 13-årig pojke ensam har dödat en annan 13-årig pojke, säger kammaråklagarna Marie Lindström och Anna Johansson vid Åklagarkammaren i Karlskrona, som ansvarat för utredningen.

Åklagarna betonar samtidigt att skuldfrågan inte har prövats av domstol.

Utredningen är sekretessbelagd och därför kan polisen inte lämna ut fler uppgifter om innehållet i utredningen eller händelseförloppet.

Pojken genomgår nu en behandling enligt lagen om vård av unga, LVU.