Blekingeskola förbjuder konfetti på studenten

Ronneby Artikeln publicerades
Nu förbjuds konfetti för eleverna på Knut Hahnsskolan.
Foto: Mattias Mattisson
Nu förbjuds konfetti för eleverna på Knut Hahnsskolan.

Nu är det slut med konfetti på utsparken för eleverna på Knut Hahnsskolan i Ronneby.

Detta efter en önskan från kommunens gatu- och parkavdelning.

Efter förra årets studentfirande låg det fullt med plast-konfetti på gatorna i Ronneby. De guldfärgade konfettibomberna har nämligen blivit populära på studentutsparkar runtom i landet de senaste åren.

Till kommunernas gatu- och parkavdelningars frustration.

– De sprider sig överallt. In under bänkar, bakom buskar, ner i ån. Det var jättebekymmersamt att få upp dem, säger Sara Svensson, parkchef i Ronneby kommun till Sveriges radio Blekinge.

Därför har Knut Hahnskolan nu förbjudit eleverna att använda konfetti och beslutet togs emot väl av eleverna enligt rektorn Emilia Jirle, rapporterar Sveriges radio P4 Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.