Blodig attack med kedja – misstänkt nekar

Ronneby Artikeln publicerades
En kedja hittades senare när polisen gjorde husrannsakan i 24-åringens bostad.
Foto: Polisen
En kedja hittades senare när polisen gjorde husrannsakan i 24-åringens bostad.

24-åringen ska ha slagit offret med en kedja i ansiktet.

Nu kommer åtalet om grov misshandel.

Händelsen skedde i mars i år, vid Munktrappan i centrala Ronneby. Av utredningsmaterialet kan man skönja att en oreglerad skuld kan ha legat bakom den våldsamma attacken mot en 20-årig man.

En 24-årig man satt häktad under tio dagar men han släpptes senare på fri fot. Nu åtalas mannen för grov misshandel.

Enligt åklagaren ska han ha utdelat två slag med en kedja eller kätting mot 20-åringen, som i sin tur har förekommit i flertalet andra brottsutredningar.

Slagen träffade över ryggen samt i ansiktet. Offret ska ha fått sårskador samt tandskador. Han ska också ha fått en tand utslagen.

24-åringen nekar till alla anklagelser. Han ska inte ha stämt möte med offret vid Munktrappan den aktuella dagen.

De hotfulla meddelanden som han skickat via sociala medier, strax före överfallet, bevisar inte att han attackerat 20-åringen, säger mannen i polisförhör.

Han uppger också att han inte kände till att han hade en kedja hemma – som polisen tog i beslag i samband med en husrannsakan i bostaden.

Rättegång väntar framöver. Fälls 24-åringen av domstolen riskerar han ett fängelsestraff.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.