Brysselkål orsakade tumult i skolmatsal

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Shutterstock.com

Det började med en brysselkål.

Nu åtalas en tonårspojke för misshandel.

Det råder delade meningar om vad som egentligen hände under det tumultartade bråket i en skolmatsal i Ronneby kommun, förra året.

De båda tonårspojkar som var inblandade i händelsen är i alla fall överens om att en brysselkål blev den gnista som startade bråket.

Den ena pojken ska ha kastat en bit brysselkål på den andres tallrik. Tallriken med mat ska då ha kommit i retur över bordet.

Beroende på vem som tillfrågas i polisförhören ska sedan en brottningsmatch ha inletts alternativt att knytnävsslag utdelades. Möbler och tallrikar for i golvet innan skolpersonal kunde avbryta handgemänget.

Den ena pojken uppvisade efter händelsen en svullnad i ansiktet. Den andre nekar till att ha slagit kamraten och hävdar att de båda endast stod och höll fast varandra.

Åtal om misshandel har nu väckts mot den tonårspojke som ska ha slagit den andre. Det blir rättegång inom de närmaste veckorna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.