Häktad 21-åring åtalas för mordbrand mot släktingar

Kallinge Artikeln publicerades
Bild från polisens förundersökning på den brandhärjade personbilen.
Foto: Polisen
Bild från polisens förundersökning på den brandhärjade personbilen.

Den 21-årige mannen hamnade i gräl med släktingar. Han hotade att tända eld på deras bil.

På natten kom han tillbaka – med en dunk bensin.

Mannen har suttit häktad i två månader. Han greps nämligen av polis kort efter branden vid en adress i Kallinge där en personbil totalförstördes, en natt i april.

Hans skor och kläder var indränkta med bensin men mannen nekar till brott. Han minns inte att han ska ha hämtat en dunk gräsklipparbensin i sina föräldrars garage och han minns heller inte att han ska ha tänt eld på släktingarnas bil.

Spridningsrisken bedöms av experter som hög. Ett bostadshus låg strax intill fordonet och den brinnande bilen började också att rulla mot en sidobyggnad, sedan startmotorn kortslutits.

Nu väcker åklagaren åtal mot 21-åringen. I första hand för mordbrand, i andra hand för grov skadegörelse. Mannen åtalas dessutom för olaga hot.

Förhör med släktingar visar att 21-åringen varit psykiskt instabil under tiden fram till bilbranden.

Grälet som ska ha utlöst händelsen i april ska ha handlat om att mannen krävde pengar av släktingarna.

Det blir nu huvudförhandling i tingsrätten. Vid en fällande dom riskerar 21-åringen ett fängelsestraff.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.