Ny blir ny ordförande i Miljöteknik

Ronneby ,
Kevin Ny föreslås bli ny ordförande i det kommunala bolaget Miljöteknik.
Foto: Joel Petersson
Kevin Ny föreslås bli ny ordförande i det kommunala bolaget Miljöteknik.

Kevin Ny, tidigare socialdemokrat som gått över till Centerpartiet, blir ny styrelseordförande i kommunala bolaget Miljöteknik.

Nuvarande ordförande Mats Paulsson (C) har meddelat att han lämnar uppdraget, på grund av hälsoskäl. Beslutet gäller med omedelbar verkan.

Centerpartiet kommer i slutet av månaden, i samband med kommunfullmäktiges sammanträde, att presentera namnet på Paulssons efterträdare.

Den personen är Kevin Ny, 40 år gammal. Han har tidigare haft politiska uppdrag för Socialdemokraterna, men lämnade partiet härom året och gick över till Centerpartiet.

– Socialdemokraterna har inte de liberala värderingar som jag efterlyser, säger Kevin Ny till Sydöstran.

Han har tackat ja till nomineringen att bli styrelseordförande.

– En stor utmaning men jag ser fram emot att ta mig an uppdraget.

Ronneby Miljö & Teknik AB:s ansvarsområden är vatten, avlopp, renhållning, fjärrvärme, fiber samt elnät.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.