Hon lämnar partiet och blir politisk vilde

Ronneby Artikeln publicerades
Anna Carlbrant hoppar av Ronnebypartiet och blir politisk vilde.
Foto: Mattias Mattisson
Anna Carlbrant hoppar av Ronnebypartiet och blir politisk vilde.

Anna Carlbrant lämnar gruppledaruppdraget i Ronnebypartiet och blir politisk vilde i kommunfullmäktige. Beskedet kommer efter en tumultartad vecka där RP har sparkats ut från Ronnebyalliansen.

– Jag känner att jag inte har något annat val. Jag gick in i mandatperioden med avsikt att samarbeta med Ronnebyalliansen. När det nu inte blir så så måste jag, för att behålla min trovärdighet, lämna partiet, säger Anna Carlbrant till Sydöstran.

Hon stannar kvar på det fullmäktigemandat hon fått baserat på valresultatet.

- Jag kommer att bli politisk vilde, åtminstone till en början. Sedan får vi se vad som händer.

Du kan alltså bli medlem i ett annat parti?

- Det vet jag faktiskt inte, men som sagt, samarbete med alliansen har hela tiden varit det jag siktat på.

Anna Carlbrant har varit aktiv i Ronnebypartiet i tolv år. Hon berättar att beslutet att lämna känns vemodigt.

– Jag har trots allt lärt mig väldigt mycket under dessa år. Men det finns inget ont blod bakom mitt beslut, jag tar det för att jag känner att jag måste.

I början av veckan sprack Ronnebyalliansen sedan de fyra borgerliga partierna sparkat ut Ronnebypartiet från samarbetet. Anledningen var i huvudsak en ilska mot Anna Carlbrants partikamrat Sune Håkansson, som fört samtal om valtekniskt samarbete med andra partier, utanför Ronnebyalliansen.

M, C. L och KD har meddelat att de i minoritet tänker fortsätta styra i Ronneby kommun. Tillsammans har de fyra partierna 16 av 49 mandat i kommunfullmäktige.