Kändiskock kränger burgare på Tosia

Ronneby Artikeln publicerades
Johan Jureskog kommer till årets Tosia Bonnadan i Ronneby.
Foto: JESSICA GOW / TT
Johan Jureskog kommer till årets Tosia Bonnadan i Ronneby.

Kändiskocken Johan Jureskog kommer till stadsfesten Tosia Bonnadan med sin nya matvagn – för att kränga hamburgare till marknadsbesökarna.

– Vi har lyckats få ner Johan till Tosia. Han har just startat upp sin food truck och det är faktiskt förstsa gången som han rullar ut i landet med den, säger Mario Hammo.

Han är tillsammans med sin bror Charbel medarrangör för aktiviteterna på Ronneby torg under de tre marknadsdagarna i nästa vecka. Bröderna drev tidigare restaurang Bistro Bakgården i Ronneby men är nu verksamma i Stockholm.

Johan Jureskog beskrivs som en kändiskock som har specialiserat sig på hamburgare. Han har varit programledare för tv-programmet ”Världens bästa burgare”, där han har reste över den amerikanska kontinenten för att hitta den ultimata kombinationen färs mellan två bröd.

Han har ingått i kocklandslaget och driver sedan tidigare en restaurang i Stockholm. Under fjolåret öppnade han dessutom en hamburgerrestaurang i huvudstaden.

– Vi är väldigt glada att Johan Jureskog kommer hit. Hans food truck kommer att finnas med ytterligare ett tiotal food trucks på torgets nedre del under hela helgen.

– Mattorget går under namnet ”Smaka på Tosia”, säger Mario Hammo.

På den övre delen av torget blir det serveringstält med 600 sittplatser samt musikunderhållning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.