Rekordstor äggjakt i Brunnsparken

Ronneby Artikeln publicerades
Flera tusen godisägg ska gömmas i Brunnsparken i Ronneby under påsklovet.
Foto: Lise Åserud/TT
Flera tusen godisägg ska gömmas i Brunnsparken i Ronneby under påsklovet.

Storsatsningarna på lovaktiviteter i Ronneby fortsätter. På skärtorsdagen arrangeras en megaäggjakt i Brunnsparken – hela 3 000 godisägg finns då att leta upp för sötsugna kommuninvånare.

Ronneby kommuns fritidsgårdsverksamhet fortsätter att satsa på nya, och väl tilltagna, lovaktiviteter för barn och unga. Nu kan Sydöstran berätta om årets nyhet i påsklovsprogrammet – en megaäggjakt i Brunnsparken.

– Vi kommer att gömma 3 000 ägg fyllda med godis. Det känns som en riktigt kul grej och jag hoppas att vi ser början på en ny påsklovstradition, säger Johan Gustavsson, enhetschef för kommunens fritidsgårdsverksamhet.

Han hoppas att megaäggjakten ska locka mycket folk, såväl barn och ungdomar som vuxna.

– Äggjakten är för alla och jag hoppas att vi ska nå ut till så många som möjligt. Vi kan nog lova att en eller annan påskhare också kommer förbi Brunnsparken. Sedan vill vi såklart att det ska bli riktigt fint väder på skärtorsdagen.

Sydöstran har tidigare berättat att Ronneby kommun satsar tre miljoner kronor på kostnadsfria lovaktiviteter för barn och ungdomar under 2018.

Bland annat gjordes Ronneby sporthall om till ett allaktivitetshus med hoppborgar under sportlovet. Det blev en succé med över 1 000 besökande barn på två dagar.

– Tack vare de här lovaktivitetspengarna kan vi göra jättebra aktiviteter. Vi kan verkligen satsa på att hitta på något alldeles extra, säger Johan Gustavsson.